Batu Karang Hilang Dalam 24 Jam.

Alhamdulillah. Memang berkesan. Dengan izin Allah batu karang saya hilang tak sampai 24 jam selepas saya minum ramuan Home Formula ini.

Nama saya Zulkamarul Fikri. Umur saya 39 tahun. Saya tinggal di Puncak Perdana, Shah Alam, Selangor. Saya bekerja sebagai Eksekutif Jualan dan Pemasaran, Next Bike Sdn. Bhd.

Saya sebenarnya mengidap sakit batu karang yang jenis berulang. Sejak tujuh tahun lalu saya telah menjalani rawatan sebanyak lima kali untuk membuang batu karang. Selama satu hingga dua tahun saya terpaksa masuk hospital untuk rawatan. Kadang-kadang batu itu ada di pundi kencing atau saluran kencing atau buah pinggang.

Saya menjalani macam-macam jenis rawatan termasuk ‘laser’ yang kerap untuk membuang batu itu. Setiap kali rawatan makan belanja beribu-ribu ringgit.

Baru-baru ini iaitu sekitar Julai 2010, tanda dan rasa sakit yang sama datang lagi. Bila pergi periksa, doktor mengesahkan yang batu karang itu ada lagi. Kali ini di dua tempat pula. Satu dalam saluran kencing dan satu lagi dalam buah pinggang sendiri. Ini yang mencemaskan saya, kerana batu yang ada dalam buah pinggang amat susah untuk dikeluarkan sama ada melalui ‘laser’ atau ‘drill’ kata doktor.

Macam mana pun saya terpaksa masuk hospital juga. Dalam masa seminggu doktor berjaya mengeluarkan batu yang ada di dalam saluran kencing dengan cara ‘drill’. Kemudian doktor suruh saya berehat (di hospital) seminggu lagi sementara tunggu untuk buat rawatan kedua.

Dalam masa itu ada kawan datang melawat dan memperkenalkan kepada saya ramuan pemecah batu karang Home Formula ini. Pada mulanya saya ragu-ragu juga sebab sudah macam-macam jenis ubat yang saya makan sebelum ini, tapi batunya tak hilang-hilang sepertimana yang dikatakan. Akhirnya saya terpaksa buat rawatan juga. Apatah lagi katanya batu itu boleh hilang dalam masa 24 jam selepas mengambil ramuan ini.

Saya pun letak saja ubat itu di atas meja sebelah katil. Sampailah hari yang saya patut buat rawatan kedua itu. Pada paginya, dengan taufik Allah saya minum sajalah ramuan ini, mengenangkan susah payah kawan saya itu. Rasanya lain macam betul. Nak habiskan satu botol kecil itu pun rasa susah sangat. Rasanya macam tak ada apa-apa perasa langsung untuk hilangkan rasa asalnya. Saya naik seram juga sebab bila tanya apa ramuannya, kawan saya hanya suruh minum saja, dia tak cakap apa-apa pun.

Pada sebelah petangnya saya dibawa masuk ke OT untuk rawatan. Sebelum buat apa-apa doktor scan buah pinggang saya dulu untuk tengok mana duduk batu itu. Cari punya cari, lama juga, doktor sahkan batu dah tak ada lagi. Doktor pun terperanjat besar. Sedangkan sebelum ini dia sendiri yang nampak batu itu. Dia tanya apa yang saya buat. Saya pun teringatkan ramuan Home Formula yang saya minum pagi tadi. Petang itu juga doktor benarkan saya balik rumah.

Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah, asbab ramuan Home Formula ini, batu karang saya hilang tak sampai 24 jam. Dan saya tak perlu susah payah masuk hospital lagi. Insyaallah, kalau jadi lagi, saya akan ambil ramuan ini juga.

Saya amat mencadangkan kepada sesiapa yang menghidapi penyakit batu karang supaya mengambil ramuan tradisional Home Formula ini. Harganya pun tersangat murah dibandingkan dengan kos dan susah payah rawatan di hospital.  Saya boleh dihubungi di zfa5910@yahoo.com.my.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *